You are currently viewing Inflamația îți creează dureri?

Inflamația îți creează dureri?

Am întâlnit multe cazuri în care clienții care au venit să lucreze cu mine continuau să experimenteze aceleași dureri de spate, de umeri sau de genunchi ori discomforturi în alte zone ale corpului. În ciuda faptului că au urmat conștiincios și corect programul prescris de exerciții, durerile persistau….

Ce înseamnă de fapt asta?

Corpul nostru are un conținut format din sistemul nervos, glandele și organele interne și un “conținător” sau o carcasă: mușchi, oase, articulații, ligament, piele, etc. Cel dintâi produce energia vitală necesară creșterii, vindecării, renegerării și a bunei funcționări. Cel din urmă oferă o structură și suport pentru deplasare și mișcare.

 

Natura a înzestrat corpul cu capacități uimitoare de a produce și de a gestiona energia ta vitală.

 

Întotdeauna scheletul, articulațiile și mușchii sunt puse în slujba sistemului tău nervos, a organelor interne și a glandelor. Tocmai de aceea, ori de câte ori există un proces inflamator la nivelul organelor și al glandelor, pentru că așa a fost corpul tău proiectat de natură să supraviețuiască – va sacrifica funcționarea articulației, coloanei vertebrale sau anumitor grupe de mușchi ca să poată furniza organelor repaosul și energia vitală necesare vindecării. Poți considera că mușchii și articulațiile sunt puse în slujba organelor vitale și a glandelor, și niciodată invers.

Strategia este simplă: sacrifici pionii pentru a proteja regele și regina!

 

Durerea de spate este un mesager al corpului tău pentru a te anunța și a rezolva o problemă de aliniament si postură.

Inflamația iți creează dureri?

Putem trăi fără un mușchi sau fără o articulație, însă nu putem trăi fără stomac, intestin sau ficat. În sistemul de comandă al corpului, organele și glandele au prioritate întodeauna înaintea articulațiilor și a mușchilor.

Procesul de recuperare poate să fie unul eficient și deplin dacă identificăm și lucrăm cu atenție asupra factorilor cauzatori de nutriție și stil de viață, ca să putem regla sănătatea si bunăstarea corpului de la interior către exterior. Astfel reușim să ne vindecăm cu adevărat și pe termen lung. 

Sistemul digestiv este cel mai prioritar dintre toate sistemele care ne compun corpul. Activitatea lui ne influențează atât pe plan hormonal, respirator, imunitar, cât și în activitatea sistemului nervos. Acesta este de cele mai multe ori punctul nostru de plecare. 

Inflamația iți creează dureri?

,, Digestia proastă este la baza tuturor relelor", a spus Hippocrates, medicul Greciei antice, considerat a fi părintele medicinei moderne, deşi s-a născut în 460 î. Hr.

Printr-o nutriție corectă adaptată la nevoile noastre individuale unice de metabolism putem face un salt foarte mare în sănătatea și dezvoltarea condiției fizice, ajutând corpul în drumul către propria vindecare. 

În paralel cu programele de corectare posturală și recuperare fizică pe care le desfășor în mediul clinic, abordez în mod integrat si holistic dezechilibrele de nutriție și stil de viață ca să poți dobândi o stare completă și durabilă de sănătate.

 

Inflamațiile de la nivelul sistemului digestiv sunt foarte des întâlnite în ziua de astăzi datorită alimentelor de calitate slabă, cu efect puternic inflamator distribuite pe scară largă în rețelele de magazine alimentare. 

 
Inflamația iți creează dureri?

Inflamațiile, în special cele la nivel digestiv, produc reflexul viscero-somatic care incapacitează musculatura stabilizatoare pentru a proteja organele interne. Musculatura peretelui abdominal este conectată pe aceleași ramuri nervoase cu organele digestive. Se transmite semnalul nervos prin măduva spinării de la organele afectate către mușchi, blocându-le acțiunea acestora de a stabiliza și a menține articulațiile și coloana vertebrală în poziția lor corectă și aliniată.

Inflamația iți creează dureri?

O listă completă a alimentelor care produc intoleranțe în aparatul digestiv se poate obține printr-un simplu test de sânge cu analiză de laborator. Acesta ne poate scuti de luni sau chiar ani de zile de incercări de a le depista singuri. Ne ajută să identificăm pe loc la ce reacționează negativ corpul nostru printr-un răspuns inflamator sau ce tolerează bine sistemul nostru digestiv în momentul de față.

Reducerea inflamației, în special cea de la nivel digestiv este recomandată la începutul programului de recuperare sau pregătire fizică pentru că reduce semnificativ stresul bio-chimic din organism. Asta îți crește enorm puterea de regenerare și refacere, îți mărește șansele de a primi un raspuns pozitiv al corpului la programul de antrenament pentru că ai o rezervă mai mare de energie pentru a crește și a te reface după efort.

Inflamația iți creează dureri?

Neavând susținerea mușchilor tonici/posturali, coloana vertebrală și celelalte articulații implicate în mișcare sunt supuse uzurii, micro-traumei și accidentărilor care mai departe conduc la dureri cronice de spate.

Pentru a restabili integritatea structurală a corpului și a obține o recuperare deplină este esential să lucrăm din ambele direcții. De la glande și organe către mușchi și articulații, de la mușchi și articulații către organe și glande.

Dacă vrei să încerci o abordare holistică în recuperare și postură și să creezi o schimbare de durată în sănătatea ta, optează pentru pentru programul personalizat  de corectare posturală și antrenament functional.

Pace și putere,

Mihai

Lasă un răspuns