You are currently viewing De ce unii oameni nu se vindecă..? PARTEA 2

De ce unii oameni nu se vindecă..? PARTEA 2

Recapatarea (auto)controlului. Capacitatea de a elibera si de a te relaxa

Zi de zi, este cel puțIn la fel de de important să te descarci, să expiri, să renunți la ceea ce nu mai ai nevoie, la ce nu mai este esențial pentru creșterea ta și să porți cu tine doar ceea ce ai nevoie.

 

De ce ai vrea să porți vara aceeași bluză sau geacă pe care o porți iarna? Viața este formată din diferite etape, iar ceea ce ai avut nevoie ieri s-ar putea să nu îți mai fie folositor astazi…

 

Când eșți prea plin nu poți să acumulezi mai mult, chiar și mai rău nu te poți desprinde de ceea ce nu îți mai este folositor. Când nu te poți desprinde acumulezi tensiune, stres, teamă, anxietate și altele asemenea, care îți îngreunează starea de spirit, îți ocupă mintea, îți încordează corpul și îți consumă astfel o parte din energia ta vitală.

 

Problema nu este că nu avem suficente lucruri, ci dimpotrivă. In ziua de astăzi, majoritatea avem acces la mai multe lucruri și facilități decât aveu regii în vechime. Avem acces la internet, mâncare din belșug, haine, adăpost, informație cât cuprinde, cunoaștere… aproape tot ce ne-am putea dori că să ne devoltam, să înflorim cum trebuie…

 

Cu cât avem mai mult, sau ne oferim o plăcere, cu atât ne dorim mai mult și mai mult, și parcă nu se mai termină niciodată…

De aceea cu cât alergam mai mult pentru a îndeplini o dorința, cu atât efortul, grijile și stresul sunt mai mari și își lasă amprenta asupra noastră.

Expirația este cel puțin la fel de importantă precum inspirația…

Expirația este cel puțin la fel de importantă precum inspirația…

 

Pentru că nu știm cum să renunțăm la ceea ce nu mai avem nevoie… Inspirăm prea mult și nu expiram suficient…

Când te rezumi la ce este esențial pentru tine, și nu îți mai hranești această dorința de a acumula mai mult decât ai nevoie, găseșți un soi de echilibru, o stare de ușurare și de pace. Câștigi mai mult  spațiu în minte, emoții și că urmare o mai bună relaxare în întregul corp. E aproape ca și cum dai drumul unei greutăți pe care o considerai folositoare, și acum te miști mai liber si mai relaxat.

 

Relaxare este foarte importantă, pentru că te ajută să rămâi în starea parasimpatică a sistemului nervos . De aici te poți focusa pe refacere și digestie, pe creativitate, pe soluționarea problemelor, dezvoltare și creștere. Starea interioară este mai importantă la urma urmei decât orice obiect sau posesiune, pentru că doar atunci când eșți relaxat și ai o stare interioară de bine, echilibrată, poți opera la cel mai înalt nivel de care ești capabil. Mintea și emoțiile influențează puternic starea organismului fizic, iar respirația noastră este puntea care le unește pe cele două.

Pace si putere,

Mihai

Leave a Reply