You are currently viewing De ce unii oameni nu se vindecă..?  PARTEA 3

De ce unii oameni nu se vindecă..? PARTEA 3

Mintea. Emotiile. Respiratia.

Mintea influențează corpul prin intermediul respirației. Gândurile și emoțiile creează variații în ritmul respirației, care influențează aproape instant prin semnale electro-magnetice toată activitatea corpului: producția hormonilor, activitatea glandelor și a organelor, care la rândul lor acționează asupra articulațiilor, muschior, ligamentelor și tendoanelor. 

Cu ajutorul respirației poți regla mai ușor gândurile, emoțiile și stările negative prin care treci într-un anumit moment. Când începi să respiri din nou adânc, cu ajutorul abdomenului, reduci hormonii de stres și stimulezi starea de refacere și relaxare a corpului care îți susține vindecarea.

 

Respirația nu doar că poate contribui puternic la o durere de spate, de umăr, de gât sau orice articulație, dar este unul dintre cauzele principale care produc aceste probleme sau accidentări de la bun început. O problema de respirație va genera compesări serioase în tot corpul, pentru că toate sistemele și toți mușchii vor lucra și se vor adapta în favoarea restabilirii respirației optime, chiar dacă aceasta înseamnă tensiuni musculare și pierderi de energie. Un astfel de mecanism compensatoriu te poate împiedica să te refaci complet după orice tip de stres sau accidentare ortopedică și să menții pe termen lung dezechilibre în corp care te împiedică să funcționezi optim!

Prin respirația profundă transmitem corpului nostru că acum este în siguranță. Oprim producția hormonilor de stres și trezim bio-chimia vinecatoare a corpului. ÎI dăm permisiunea de a iniția procesele de vindecare, creșterea imunitații, producerea hormonilor anti-îmbătrânire etc. Acum este mai ușor să generezi gânduri și sentimente pozitive, de recunoștință, compasiune, iubire și înțelegere iar acestea îți creează o bio-chimie internă pozitivă care te sprijină și îți susține toate funcțiile vitale corpului în parametrii optimi, începând de la respirație.

Ce se întâmplă când ești tot timpul stresat și agitat pentru că nu produci suficienți bani, pentru că nu primeșți promovarea, pentru că nu îți merg lucrurile așa cum vrei sau că ai relații negative cu cei din jur?

Respirația devine rapidă și superficială, începi să produci mai mulți hormoni de stres, corpul devine încordat și tensionat fiindcă întră în modul de alertă, în stare simpatică de fugă sau lupta. Crede că este într-o situație de supraviețuire continuă. Acumulezi stres fiindcă nu te eliberezi de gândurile și emoțiile negative și toate astea își fac apariția în corpul tău sub formă de tensiuni, staze, blocaje la nivel de circulație, articulații, țesuturi noi.

O soluție este să reconsiderăm ceea ce ne motivează din interior și pe care vrem punem mai mult preț. Să reconsideri ce înseamnă pentru ține un ritm sănătos , ce este esențial pentru valorle și nevoile noastre, ce ai nevoie cu adevărat și ce nu ai nevoie, să vezi ce este în exces…

 

Uneori prin încercarea de a-ți asigura siguranță și comfortul îți poți pierde sănătatea și vitalitatea. Să verificăm din nou ceea ce facem și să vedem dacă asta ne aduce cu adevărat mai aproape de fericire și mulțumire sau dacă doar ne-a creat și mai multă neîmplinire, agitație și frustrare, în încercarea de a evita adevăratele nevoi și valori. Unii oameni pot alearga toată viață după lucrurile greșite, după care se îmbolnăvesc și mor.

 

Preceptia durerilor în corp îți poate declanșa o dereglare a respirației care te menține într-o stare cronică a sistemului nervos simpatic (fugă sau lupta), inhibând procesele digestive (pe lângă multe alte funcții fizice) și ducând la o compromitere a capacității tale de vindecare. Durerea fizică, odihnă insuficientă, nutriție slabă, dereglări de respirație și oboseală glandelor suprarenale, toate aceste îți compromit rezervă ta de energie vitală.

Sănătate, mai multă odihnă și relaxare, o hrană sănătoasă, mișcare și acțiuni/gânduri aliniate cu visul tău, acestea sunt lucruri pe care le poți realiza dacă începi să preiei controlul asupra ta și să recunoșți că eșți singurul responsabil pentru a le crea și materializa în propria realitate.

Vrem să fim sănătatoși?

Atunci este necesar să învățăm să respirăm și să lăsăm în urmă lucrurile neesențiale, neimportante.

 

“Dacă încerci să îți ții respirația, o vei pierde.

Dacă o vei lasă să curgă natural, această se va întoarce la ține.

Dacă nu o vei lasă să iasă, te va sufoca.”

Allan Watts

Pace si putere,

Mihai

Leave a Reply